Hoe moeten we kijken naar de toekomst ? - Shaykh Sâlih Âl ash-Shaykh (حفظه الله ورعاه)

op . Gepost in Hartverzachters en vermaningen

Hoe moeten de dienaren kijken (naar de toekomst) ? Het is noodzakelijk dat ze altijd over de toekomst denken dat ze goed zal zijn, want ALLAH (جل وعلا) houdt van optimisme bij ZIJN dienaar. ALLAH (جل وعلا) houdt niet van pessimisme, noch van pessimisten. HIJ houdt bij ZIJN dienaren dus van optimisme, en optimisme is het goede woord. En met haar, de goede gedachte die de borst (d.w.z. het hart) opent.
 
Evenzo houdt ALLAH (جل وعلا) er bij ZIJN dienaar van dat hij over HEM denkt dat HIJ zijn zorgen verdrijft. En daarom behoort het hebben van slechte vermoedens over ALLAH (جل وعلا) tot de eigenschappen van al-Jâhiliyya. En tot de slechte vermoedens behoort dat je denkt dat ALLAH (جل وعلا) jou het slechte aandoet.
 
En als de shaytân naar jou toekomt (met deze gedachte), dan is het noodzakelijk dat je hem verdrijft uit je ziel, of wie rondom jou is of andere, en dat je altijd het goede denkt over ALLAH.
 
Wij - en alle lof is aan ALLAH - in ons gezegende land, het koninkrijk van Saoedi-Arabië, zijn van ALLAH (جل وعلا) enkel gewend aan het goede en aan de vergeving van de gevolgen van zonden in dit wereldse leven, en dat ALLAH (جل وعلا) ons de vergeving schenkt - waar wij op hopen - van de gevolgen van de zonden in het Hiernamaals, en dat HIJ ons meer geeft dan wat we hopen. En dat is wat we al decennia hebben meegemaakt. En wij hebben van onze HEER enkel het goede gezien. En dat is wat we zien voor de toekomst. Wij zien in de toekomst enorm goeds dat komt en zal komen. En wij zien verlossing van zorgen in al haar vormen, die komt en zal komen met ZIJN (تعالى) toestemming.
 
En deze grootse zaak, nl. het openen van de borst (d.w.z. hart) door goede vermoedens te hebben over ALLAH, is één van de fundamenten van de geloofsovertuiging.
 
[Vertaling : ابو معاذ محمد داود]