Wees geduldig met wat je treft - Shaykh Sâlih al-Fawzân (حفظه الله ورعاه)

op . Gepost in Hartverzachters en vermaningen

وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَاصْبِرْ عَلَى مَا أَصَابَكَ 
 
« ... Roep op tot het goede en verbied het verwerpelijke. En wees geduldig met wat jou treft. » [S. Luqmân, v. 17]
 
Wie het goede beveelt en het verwerpelijke verbiedt, zal moeilijkheden ondergaan vanwege de mensen door verwijten, berispingen of bedreigingen. Hij moet dus geduldig zijn. « Ze sporen elkaar aan tot de Waarheid. » [S. al-'Asr, v. 3]. dit is het bevelen van het goede en het verbieden van het slechte. « En ze sporen elkaar aan tot geduld. » [S. al-'Asr, v. 3].
 
وَاصْبِرْ عَلَى مَا أَصَابَكَ إِنَّ ذَلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ
 
« En wees geduldig met wat jou treft. Voorwaar, dat behoort tot de vastberadenheid (om te hebben) in alle zaken. » [S. Luqmân, v. 17]
 
D.w.z. dat het behoort tot de zaken die vastberadenheid, kracht en geduld vereisen. De zaken zijn dus niet eenvoudig, maar ALLAH (جل وعلا) helpt erbij en maakt het gemakkelijk ... HIJ maakt het gemakkelijk voor degenen die het verrichten.
 
Wat hebben de profeten ondergaan vanwege de ongelovigen, de mushrikûn en de hypocrieten ? ALLAH heeft jullie de verhalen van de profeten verteld, en de laatste van hen was Muhammad (صلى الله عليه وسلم). Wat hebben ze ondergaan vanwege de mensen ? Maar ze hebben geduld gehad totdat het goede einde voor hen was. 
 
وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ
 
« En het goede einde is voor de godsvrezenden. » [S. al-Qasas, v. 83]