De grootste gunsten : Islam, tawhîd en Sunna - Shaykh Sulaymân ar-Ruhaylî (حفظه الله ورعاه)

op . Gepost in Hartverzachters en vermaningen

O broeders. Het is gekend en merkbaar dat de grootste zegening waarmee ALLAH (عز وجل) de mens begunstigt, is dat HIJ hem naar de Islam leidt. En als de persoon geleid is naar de Islam, dan heeft ALLAH (عز وجل) hem begunstigd met de grootste zegening, want HIJ heeft hem gered van het (Helle)vuur.
 
Vervolgens wordt de zegening nog groter als de mens in zijn islam geleid wordt naar de tawhîd en de Sunna. Hij is dus moslim, muwahhid (zuivere monotheïst), in overeenstemming met de Profeet (صلى الله عليه وسلم) in elke situatie.
 
En deze enorme gunst vereist van ons dat we ALLAH (عز وجل) daarvoor danken met onze tongen.
 
Wij loven dus onze HEER (سبحانه وتعالى) voor deze enorme gunst ! En we danken onze HEER (سبحانه وتعالى) daarvoor met onze harten. En we geloven dat het behoort tot de gunst van ALLAH (عز وجل) voor ons, en dat ALLAH (سبحانه وتعالى) ons er mee begunstigd heeft. En deze overtuiging is diepgeworteld in onze harten.
 
En we danken ALLAH (عز وجل) daarvoor via onze daden, door deze immense gunst te beschermen en te proberen haar voortdurend te behouden op de wijze die ALLAH (سبحانه وتعالى) tevreden stelt.
 
[Vertaling : ابو معاذ محمد داود]