Middel 18 : Zichzelf ontdoen van onzuiverheden - Shaykh 'Abd ar-Razzâq al-'Abbâd (حفظه الله)

op . Gepost in De 20 middelen om zich te ontdoen van zonden

De achttiende zaak is dat hij weet dat het vrijmaken van de plaats een voorwaarde is voor het neerdalen van de regen van barmhartigheid en dat (de plaats) reinigen van vuiligheid een voorwaarde is voor de volmaaktheid van de beplanting. Dus wanneer hij dat zal verwezenlijkt hebben - nl. het vrijmaken en reinigen van de plaats - wordt hij klaar voor het neerdalen van de barmhartigheid en het goede en de zegening.
 
En neem het voorbeeld waar hij (رحمه الله تعالى) naar verwezen heeft met de toestand van de beplanting. Als zijn eigenaar het niet onderhoudt door het verwijderen van de schadelijke planten die met de beplanting wedijveren om het water - en ze drinken misschien meer dan de boom, en misschien zijn het schadelijke planten, en misschien zijn er ook insecten die invloed hebben op de boom door ervan te eten en (de boom) te doen afsterven of ziek te maken ... Om te groeien en omhoog te reiken op de volmaakste manier, heeft deze beplanting er dus behoefte aan daarvan gereinigd te worden en dat overgroeiing van vreemde planten en dingen die (de beplanting) schaden en ermee wedijveren, weggehouden worden.
 
Als hij er daarna dan water op sproeit, dan zal dat een groot effect hebben op haar leven en haar groei en haar kracht en haar toename en haar kracht.
 
En het voorbeeld van de gelovige is naar het voorbeeld van de boom, zoals dat (vermeld is) in de edele Koran :
 
أَلَمۡ تَرَ كَيۡفَ ضَرَبَ ٱللَّهُ مَثَلاً۬ كَلِمَةً۬ طَيِّبَةً۬ كَشَجَرَةٍ۬ طَيِّبَةٍ أَصۡلُهَا ثَابِتٌ۬ وَفَرۡعُهَا فِى ٱلسَّمَآءِ
تُؤۡتِىٓ أُڪُلَهَا كُلَّ حِينِۭ بِإِذۡنِ رَبِّهَا‌ۗ وَيَضۡرِبُ ٱللَّهُ ٱلۡأَمۡثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمۡ يَتَذَڪَّرُونَ
 
"Zie jij niet hoe Allah een vergelijking maakt met een goede uitspraak, die als een goede boom is, waarvan de wortel stevig staat en de takken naar de hemel reiken ? 
 
Hij geeft zijn vruchten in elk seizoen, met verlof van zijn Heer. Allah maakt de vergelijkingen voor de mensen. Hopelijk zullen zij er lering uit trekken." [S. Ibrâhîm, v. 24-25]
 
D.w.z. dat het een concreet zichtbaar voorbeeld is waar we getuige van zijn. En dat zijn de bomen, om de werkelijkheid van het geloof te kennen, en dat zijn voorbeeld lijkt op de boom.
 
[Vertaling : ابو معاذ محمد داود]