Middel 10 : De beproeving en het welzijn - Shaykh 'Abd ar-Razzâq al-'Abbâd (hafidhahullâh)

op . Gepost in De 20 middelen om zich te ontdoen van zonden

De 20 middelen om zich te ontdoen van zonden - Shaykh 'Abd ar-Razzâq al-'Abbâd (hafidhahullâh) :
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Middel 10 : De beproeving en het welzijn - Shaykh 'Abd ar-Razzâq al-'Abbâd (hafidhahullâh)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


De tiende zaak is het aspect van de beproeving en het welzijn. Het aspect van de beproeving en het welzijn. Dit behoort ook tot de grootse aspecten die - als de man het beschouwt met zijn hart en zijn geest er over doet nadenken - hem helpen om te beschermen ... of te bestrijden ... zijn ziel te bestrijden om zich weg te houden van de ongehoorzaamheid aan Allah (tabâraka wa ta'âlâ).

De beproeving en het welzijn. En zonden zijn de ergste beproeving. En het welzijn, dat is de gehoorzaamheid, de gehoorzaamheid aan Allah (subhânahu wa ta'âlâ). Dus de mensen van gehoorzaamheid, zij zijn de mensen van welzijn. En de mensen van zonden zijn de mensen van beproeving.

De beproeving bevindt zich in de zonden en het welzijn bevindt zich in de gehoorzaamheid aan Allah (subhânahu wa ta'âlâ).

Het kan zijn dat een persoon getroffen is in zijn lichaam, maar dat hij in het volmaaktst mogelijke welzijn is in zijn religie ... en in het best mogelijke welzijn is in zijn religie.

En het kan zijn dat de persoon daaraan is tegengesteld. In goede gezondheid in zijn lichaam, maar niet in welzijn in zijn religie. Allah heeft hem kracht gegeven, een lichaam, gezondheid en rijkdom, maar hij is niet in welzijn inzake de religie. De zonden hebben hem vernietigd en verwoest.

Laat hem hier dus over nadenken, want voorwaar, daarin bevindt zich met de toestemming van Allah (subhânahu wa ta'âlâ) een enorm nut voor hem.

[Vertaling : ابو معاذ محمد داود]