Ze hechten belang aan kennis, maar niet aan gedrag ... - Shaykh Muhammad Nâsir ad-Dîn al-Albânî (رحمه الله)

op . Gepost in Akhlaaq (gedrag)

Spijtig genoeg merk ik dat de mensen vandaag de dag belang hechten aan het eerste aspect, namelijk de kennis, en dat ze geen belang hechten aan het andere aspect, namelijk de zeden en het gedrag.
 
De Profeet (صلى الله عليه وآله وسلم) had zijn uitnodiging voor de goede en nobele karaktereigenschappen kunnen beperken toen hij de beperkende vorm gebruikte wanneer hij zei : "Ik ben enkel gezonden om de nobele karaktereigenschappen te vervolmaken." 
 
Dat betekent dus dat de nobele karaktereigenschappen een fundamenteel onderdeel zijn van de uitnodiging van de Boodschapper (عليه الصلاة والسلام).
 
En in werkelijkheid, in het begin van mijn zoektocht naar kennis en van mijn leiding door ALLAH (عز وجل) naar de zuivere tawhîd, en volgens mijn inzicht in hetgeen de islamitische wereld beleefde aan verwijdering van deze tawhîd, dacht ik dat het probleem in de islamitische wereld enkel en alleen lag in hun miskenning van hun begrip van de werkelijke betekenis van "lâ ilâha illALLAH".
 
Maar mettertijd ben ik beginnen in te zien dat er ginder nog een ander probleem is in deze wereld, dat zich voegt bij het eerste fundamentele probleem, namelijk hun verwijdering van de tawhîd.
 
Het andere probleem is dat de meesten van hen zich niet gedragen volgens de ware karaktereigenschappen van de Islam, tenzij in beperkte mate.
 
[Vertaling: ابو معاذ محمد داود]