Het adviseren van een moeder die shirk pleegt ... - Shaykh Sâlih as-Suhaymî (hafidhahullâh)

op . Gepost in Dawah en omgang met de mensen van innovaties

De vraagsteller zegt :

Mijn moeder verricht bepaalde daden van shirk, zoals het zoeken van hulp bij de doden. Ik geef haar voortdurend advies, maar zonder succes. Kunt u haar dus adviseren via deze opgenomen les ?


Antwoord :

Blijf haar adviseren, en wij vragen Allah om haar te leiden naar het correcte. Je moet haar adviseren met zachtheid en wijsheid.

Zeg haar : "O mama, het doet me verdriet dat je naar het Vuur zou kunnen gaan. Je moet je zaken dus afhankelijk maken van Allah (jalla wa 'alâ)."

Als je haar hulp ziet vragen aan de dode, zeg dan tegen haar : "Hoort deze dode jou ?"

وَمَآ أَنتَ بِمُسۡمِعٍ۬ مَّن فِى ٱلۡقُبُورِ

"Maar jij kunt degenen die in de graven zijn, niet doen horen." [S. Fâtir, v. 22]

Vermeld haar de verzen en de ahâdîth. Vermeld haar dat Allah Degene is Die de zieken geneest, Degene Die haar oproep en haar smeekbeden hoort.

Reciteer haar het vers :

وَٱلَّذِينَ تَدۡعُونَ مِن دُونِهِۦ مَا يَمۡلِكُونَ مِن قِطۡمِيرٍ

إِن تَدۡعُوهُمۡ لَا يَسۡمَعُواْ دُعَآءَكُمۡ وَلَوۡ سَمِعُواْ مَا ٱسۡتَجَابُواْ لَكُمۡۖ وَيَوۡمَ ٱلۡقِيَـٰمَةِ يَكۡفُرُونَ بِشِرۡڪِكُمۡۚ وَلَا يُنَبِّئُكَ مِثۡلُ خَبِيرٍ۬

"En degenen die jullie naast Hem aanroepen, hebben over een dadelvliesje nog geen macht.
Als jullie hen aanroepen, dan horen zijn jullie smeekbede niet. En als zij zouden horen, dan zouden zij jullie (smeekbede) voor jullie niet verhoren. En op de Dag der Opstanding zullen zij het verwerpen dat jullie deelgenoten naast Allah maakten. En niemand brengt jou op de hoogte zoals de Alwetende." [S. Fâtir, v. 13-14]

Zeg haar : "Voorwaar, jouw gebed is niet geldig zolang je hulp vraagt aan de doden."

Zeg haar : "Allah zal deze daden niet van jou aanvaarden zolang je hulp vraagt aan de doden in hun graven."

Herinner haar aan Allah ('azza wajall), maar met zachtheid ... met zachtheid en wijsheid. En voordat je haar in herinnering gaat brengen, ga haar hand kussen en ga haar hoofd kussen en zeg haar : "O mama, ik hou van jou en jij hebt een recht op mij. En Allah heeft jouw recht verbonden aan Zijn recht (subhânahu wa ta'âlâ). Maar dat verhindert mij niet de waarheid aan jou te verduidelijken met zijn bewijs - Allah heeft gezegd, Zijn Profeet heeft gezegd. Ik vrees shirk voor jou."

Door deze methodes zal Allah misschien de waarheid in haar hart plaatsen en haar leiden naar het correcte. Ja.

 [Vertaling : ابو معاذ محمد داود]