Advies bij het naderen van de maand Ramadân - Shaykh Sâlih al-Fawzân (hafidhahullâh)

op . Gepost in Vasten en Ramadan

Vraag :
 
Moge ALLAH welwillend voor u zijn en u zegenen. Deze vragen gaan over Ramadân. Hij zegt : Wat is uw advies ter gelegenheid van het naderen van de maand Ramadân ? Moge ALLAH u beschermen.
 
Antwoord :
 
Het is de moslim verplicht om aan ALLAH te vragen om hem Ramadân te laten bereiken en hem te helpen om in (deze maand) te vasten en nachtgebed te verrichten en daden te verrichten, want ze is een (gunstige) gelegenheid in het leven van de moslim. Een (gunstige) gelegenheid in het leven van de moslim :
 
"Wie Ramadân vast uit overtuiging en hopend op de beloning van Allah, zijn voorgaande zonden zullen hem vergeven worden."
 
"Wie tijdens Ramadân rechtstaat in (nacht)gebed uit overtuiging en hopend op de beloning van Allah, zijn voorgaande zonden zullen hem vergeven worden."
 
Dit is een (gunstige) gelegenheid in het leven van de moslim die zich misschien geen tweede keer voor hem zal voordoen.
 
De moslim verheugt zich dus over de komst van de Ramadân en is er blij mee, en hij verwelkomt haar met vreugde en geluk. Hij brengt haar door in gehoorzaamheid aan ALLAH, haar nacht in gebed, haar dag in vasten en recitatie van de Koran en gedenking, ... Het is een gunst voor de moslim.
 
Wat degenen betreft die, wanneer de Ramadân nadert, verdorven en afleidende programma's voorbereiden, en series en komedies en wedstrijden, om zodoende de moslims af te leiden ... Zij zijn het leger van de shaytân. De shaytân heeft hen daarvoor als leger gemobiliseerd.
 
De moslim moet dus op zijn hoede zijn voor hen en waarschuwen tegen hen. De Ramadân is geen tijd voor afleiding, spelen, series, prijzen, wedstrijden en tijdverlies ... Ja.
 
[Vertaling : ابو معاذ محمد داود]