Eén enkele ghusl om zich te reinigen van twee oorzaken van onreinheid ? - Shaykh Ahmad ibn 'Alî Siyar al-Mubârakî (hafidhahullâh)

op . Gepost in Reinheid (at-tahara)

Moge Allah welwillend voor u zijn, weledele shaykh. Deze luisteraar uit Dammâm zegt :

Weledele shaykh, kan men zich reinigen van de menstruatie en van de grote onreinheid door seksuele betrekkingen met één enkele ghusl (de grote rituele wassing) ? En volstaat het om de grote rituele wassing te verrichten met water ?


Het antwoord :

Het volstaat één keer de grote rituele wassing te verrichten met de intentie om de grote onreinheid op te heffen.

Ibn Qudâma heeft gezegd : "Als twee zaken samenkomen die (de moslim) verplichten om de grote rituele wassing (ghusl) te verrichten, zoals de menstruatie en de rituele onreinheid door seksuele betrekkingen of het samenkomen van de twee besneden delen (d.w.z. penetratie) en ejaculatie, en hij heeft de intentie om zich van beiden (te reinigen) met één reiniging, dan is dat toegestaan voor hem."

En an-Nawawî heeft gezegd : "Als een persoon in staat van grote onreinheid is en hij heeft met zijn ghusl de intentie (om zich te reinigen) van de grote onreinheid (door betrekkingen) en (om zich te reinigen voor het gebed) van de vrijdag, dan is dat toegestaan voor hem."

En het verrichten van de ghusl met (enkel) water volstaat, en Allah weet best.


[Bron : Nûr 'alad-Darb, 29/04/1434]

[Vertaling : ابومعاذمحمدداود]