Ik voel me getroffen en achtervolgd door het boze oog. Wat nu ? - Shaykh 'Abd ar-Razzâq al-'Abbâd (hafidhahullâh)

op . Gepost in Sihr (tovenarij) en Ruqia

Deze (vraagsteller) zegt : "Elke keer ik iets onderneem, merk ik dat het welslagen (succes) niet aan mijn kant is, omwille van het boze oog. Ik heb een auto gekocht en daarna kreeg ik een ongeluk. Ik kreeg een baby en die stierf. Ik heb het gevoel dat het boze oog me achtervolgt."
 
Soms is een mens niet getroffen door het boze oog, maar raakt hij overtuigd van illusies en zijn gedacht wordt geobsedeerd. Het idee dat het boze oog op hem rust, speelt herhaaldelijk in zijn gedachten. Hij vermeldt één of twee gebeurtenissen en hij bouwt daarop het volledige idee.
 
Als deze vraagsteller nu eens deze twee gebeurtenissen zou achterwege laten : "Ik heb een auto gekocht en daarna kreeg ik een ongeluk. Ik kreeg een baby en die stierf." Laat deze twee gebeurtenissen achterwege en denk eens na over je andere omstandigheden. Je zal zien dat je je in de gunsten bevindt. Indien je zou nadenken over jouw situatie, ver weg van het visualiseren van deze twee gebeurtenissen en van het visualiseren dat je getroffen bent door het boze oog, de illusie dat je getroffen bent door het boze oog, zal je merken dat je leven en je dagen gevuld zijn met welslagen en succes en geluk.
 
Tot de successen die zich voor jou verwezenlijkt hebben, behoort het feit dat je vandaag aanwezig bent (bij ons). Je bent naar de moskee kunnen komen en aanwezig zijn bij deze bijeenkomst, dit is een succes en welslagen van ALLAH (subhânahu wa ta'âlâ) en een vereenvoudiging voor jou !
 
Als je dus nadenkt, zal je merken dat je leven gevuld is met successen.
 
Kom dus niet en herhaal niet deze twee gebeurtenissen die je overkomen zijn om dan te zeggen : "Dit is bewijs dat ik getroffen ben door het boze oog en dat het boze oog me overal volgt waar ik heen ga."
 
Sommige mensen blazen sommige zaken (van hun leven) op, maken ze grootser in hun hoofd en maken zichzelf door eigen toedoen ziek.
 
Mijn advies voor jou is dus om afstand te nemen van dit soort obsessies en ideeën en dat je je richt naar ALLAH (subhânahu wa ta'âlâ).
 
 
[Vertaling : ابو معاذ محمد داود]