Hoe kan je je ontdoen van tovenarij ? - Shaykh 'Abd ar-Razzâq al-'Abbâd (hafidhahullâh)

op . Gepost in Sihr (tovenarij) en Ruqia

Tot de grootse middelen voor de nushra die de tovenarij verwijdert uit de betoverde, behoort het feit zich te keren naar Allah ('azza wajall) met smeekbeden, met vertrouwen in Hem en rekenend op Hem, perfect naar Hem te vluchten en zich oprecht tot Hem te keren.


Er is overgeleverd in een hadith :

ادعوا الله وأنتم موقنون بالإجابة

"Roep Allah aan terwijl jullie overtuigd zijn van de beantwoording."

En Allah (jalla wa 'alâ) zegt :

وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِى عَنِّى فَإِنِّى قَرِيبٌ‌ۖ أُجِيبُ دَعۡوَةَ ٱلدَّاعِ إِذَا دَعَانِ‌ۖ

"En wanneer Mijn dienaren jou vragen stellen over Mij : voorwaar, Ik ben nabij. Ik verhoor de smeekbede van de smekende wanneer hij tot Mij smeekt." (S. al-Baqara, v. 186)

Ook de verzorging met ruqya met de Edele Koran : het Troonvers (âya al-kursî), de twee beschermende (soera's : al-falaq en an-nâs), soera al-ikhlâs en al-fâtiha. Dit behoort tot het nuttigste wat er is om tovenarij teniet te doen.

En de verzen over tawhîd, evenals de verzen waarin zich de nietigheid van tovenarij bevindt en dat zijn aanhanger het succes niet bereikt en hij enkel mislukking en verlies bereikt. Dat behoort tot de zeer nuttige zaken.

Âya al-Kursî heeft een immens effect wanneer de moslim over haar waakt zoals dat overgeleverd is na de (verplichte) gebeden, en tijdens de gedenking van de ochtend en de avond.

Het is overgeleverd in een hadith dat wie haar 's ochtends leest, beschermd is tegen de duivels tot de avond. En als hij haar leest in de avond, is hij beschermd tegen de duivels tot de ochtend.

Er is ook overgeleverd in een andere hadith dat wie haar leest wanneer hij gaat slapen, hij onder de bescherming van Allah blijft en geen enkele duivel hem benadert tot de ochtend.

Het lezen van soera al-Baqara is zeer nuttig voor de bescherming tegen tovenarij. Er is overgeleverd in een hadith in Sahîh Muslim dat de Boodschapper (sallAllâhu 'alayhi wasallam) gezegd heeft : "Lees al-Baqara, want voorwaar, haar recitatie is een zegening, haar verlaten is betreurenswaardig en de tovenaars kunnen er niets tegen."

En in Sahîh Muslim is ook het bevel overgeleverd om soera al-Baqara te reciteren en dat de duivel het huis niet nadert waarin soera al-Baqara gereciteerd wordt.

Ook de recitatie elke nacht van de laatste twee verzen van soera al-Baqara. Er is overgeleverd in een authentieke hadith dat degene die hen 's nachts leest, ze hem zullen volstaan. D.w.z. dat ze hem met de toestemming van Allah (tabâraka wa ta'âlâ) zullen volstaan tegen al het kwaad en slechte.

Het onderhouden van de adhkâr in algemene zin, de adhkâr van de ochtend en de avond, en de adhkâr van de gebeden, dit alles behoort tot de zeer nuttige zaken voor de bescherming tegen tovenarij.

Goede aandacht voor Allah (jalla wa 'alâ), door Zijn aanbidding, de gehoorzaamheid aan Hem, de toenadering tot Hem (jalla wa 'alâ). Dit alles behoort tot de zaken waarmee hij zich kan bevrijden van tovenarij.

Ook onderzoekt de persoon zichzelf, zijn zonden en zijn ongehoorzaamheden, zijn tekortkoming in de gehoorzaamheid aan Allah, zijn achterwege laten van de aanbidding en andere. Dat alles behoort tot de zaken die met de toestemming van Allah (tabâraka wa ta'âlâ) het goede verwezenlijken voor de persoon.

Ook de vraag om vergeving, daarin bevindt zich een verlichting van zorgen en een bevrijding van moeilijkheden en leed :

فَقُلۡتُ ٱسۡتَغۡفِرُواْ رَبَّكُمۡ إِنَّهُ ۥ كَانَ غَفَّارً۬ا

يُرۡسِلِ ٱلسَّمَآءَ عَلَيۡكُم مِّدۡرَارً۬ا

وَيُمۡدِدۡكُم بِأَمۡوَٲلٍ۬ وَبَنِينَ وَيَجۡعَل لَّكُمۡ جَنَّـٰتٍ۬ وَيَجۡعَل لَّكُمۡ أَنۡہَـٰرً۬ا


Ik zei (tegen hen) : "Vraag jullie Heer om vergeving. Voorwaar, Hij is Meest Vergevingsgezind. Hij zendt vanuit de hemel regen in overvloed op jullie neer. En Hij zal jullie versterken met bezittingen en kinderen. En Hij zal voor jullie Tuinen maken en Hij zal voor jullie rivieren maken." (S. Nûh, v. 10-12)

En dit is wat verband houdt met het verwijderen van de tovenarij uit de betoverde ...


[Vertaling : ابو معاذ محمد داود]