Waaraan herken je een tovenaar ? - Shaykh 'Abd ar-Razzâq al-'Abbâd (hafihahullâh)

op . Gepost in Sihr (tovenarij) en Ruqia

Wat zijn de tekenen van de tovenaar ? In die zin dat als ik voorbeelden van deze tekenen vindt, ik weet dat degene voor mij of degene die mij vermeld wordt een tovenaar is ? Degenen van wie de Boodschapper van Allah (sallAllâhu 'alayhi wasallam) me bevolen heeft me af te wenden, en afstand van hen te nemen en me niet tot hen te wenden. Wat zijn de tekenen van de tovenaar ?


De tovenaar heeft tekenen, talrijke tekenen die de mensen van kennis hebben vermeld. En deze tekenen kennen is nuttig voor de moslim, want van zodra hij voorbeelden van deze tekenen zal zien, zal hij weten dat deze persoon een tovenaar is, dat hij zich er moet van afwenden en dat hij zijn locatie moet doorgeven.

Het behoort tot zijn tekenen dat wanneer een persoon bij hem komt, het eerste waarmee hij begint te vragen, zijn naam is en de naam van zijn moeder.

ٱدۡعُوهُمۡ لِأَبَآٮِٕهِمۡ هُوَ أَقۡسَطُ عِندَ ٱللَّهِ‌ۚ

"Roep hen met de namen van hun vaders, dat is rechtvaardiger bij Allah." (S. al-Ahzâb, v. 5)

Zo heeft Allah gezegd in de Koran.

Dus het eerste waarmee hij begint, hij vraagt naar de naam van zijn moeder. Wie ben jij ? Wie is jouw moeder ? Misschien zal de tovenaar hem voor zijn, voordat hij spreekt. Hij zegt : "Jij bent x. Jij bent de zoon van Y (zijn moeder). Je komt uit die buurt." Dat alles behoort tot de tekenen.

Tot de tekenen behoort dat hij voor zich gebruikt maakt van rook en dampen, meestal gebeurt zijn werk 's nachts en in een duistere kamer, en in het verborgene. Dit behoort tot zijn tekenen.

Tot zijn tekenen behoort dat hij vraagt aan degene die naar hem toekomt om hem een spoor (of object) te brengen van degene die hij wil betoveren. Hij zegt om te komen met iets van zijn kledij, een stuk van zijn nagels, iets van zijn haar, je komt met wat van zijn onderkleding, één van zijn foto's, ...

En dat is onbekend voor vele mensen : de foto wordt gebruikt (om te betoveren) en sommigen van degenen die sommige mensen willen betoveren, nemen een foto van hem en bieden deze aan de tovenaar. Sommigen van hen zijn aangehouden met foto's bij zich van degenen die ze wilden betoveren en hij zou ze naar de tovenaar zenden voor tovenarij. Dit alles zijn zaken waaraan je de tovenaar kan herkennen.

Tot zijn tekenen behoort dat hij onverstaanbare woorden mompelt, talismannen en oplichterij.

Tot zijn tekenen behoort dat hij de Koran minacht in hetgeen hij schrijft. Zo vind je dat hij bijvoorbeeld "Qul Huwa-Llâhu Ahad" schrijft op een specifieke manier waarin spot zit tegenover de Koran. Hij schrijft het gesplitst en gescheiden, tussen letters, tussen rechthoeken, tussen talismannen, als belediging voor de Koran. En met deze daad komt hij dichter bij shaytân.

Tot zijn tekenen behoort dat hij aan degene die bij hem komt, amuletten geeft, kettingen en dingen die opgehangen worden.

Tot zijn tekenen behoort dat hij aan degene die bij hem komt, vraagt om een rat te slachten, of een kip meebrengt die hij op x plaats en y moment slacht en de naam van Allah er niet over uitspreekt. Dit is een voorwaarde.

Zaken zoals dit ... Dit alles behoort tot de tekenen van die tovenaars.

Ze hebben dus vele tekenen die de mensen van kennis hebben vermeld zodat de persoon op zijn hoede zou zijn en zou opletten voor zijn religie tegenover deze daden.


[Vertaling : ابو معاذ محمد داود]