De twee etappes om tovenaar te zijn - Shaykh 'Abd ar-Razzâq al-'Abbâd (hafidhahullâh)

op . Gepost in Sihr (tovenarij) en Ruqia

De tovenaar kan geen tovenaar zijn, behalve door ongeloof in Allah en het volgen van de duivels. En volg met mij de beschouwing in de woorden van Allah (subhânahu wa ta'âlâ).


Allah (jalla wa 'alâ) zegt in Soera al-Baqara :

وَلَمَّا جَآءَهُمۡ رَسُولٌ۬ مِّنۡ عِندِ ٱللَّهِ مُصَدِّقٌ۬ لِّمَا مَعَهُمۡ نَبَذَ فَرِيقٌ۬ مِّنَ ٱلَّذِينَ أُوتُواْ ٱلۡكِتَـٰبَ ڪِتَـٰبَ ٱللَّهِ وَرَآءَ ظُهُورِهِمۡ كَأَنَّهُمۡ لَا يَعۡلَمُونَ
وَٱتَّبَعُواْ مَا تَتۡلُواْ ٱلشَّيَـٰطِينُ عَلَىٰ مُلۡكِ سُلَيۡمَـٰنَ‌ۖ

"En toen er tot hen een Boodschapper van Allah was gekomen, bevestigend wat zich bij hen bevond, wierp een groep van degenen aan wie de Schrift (tawrât) gegeven was, het boek van Allah achter hun ruggen, alsof zij niet wisten.
En zij volgden wat de satans voorlazen ten tijde van Sulaymans koninkrijk." [S. al-Baqara, v. 101-102]

Neem het als een belangrijk les. Hoe kan de mens een tovenaar zijn ? Wat zijn de stappen waardoor hij tovenaar wordt ? Hij kan slechts tovenaar zijn door twee stappen, twee stappen zonder dewelke hij geen tovenaar kan zijn :

De eerste : lees het in Zijn uitspraak :

نَبَذَ فَرِيقٌ۬ مِّنَ ٱلَّذِينَ أُوتُواْ ٱلۡكِتَـٰبَ ڪِتَـٰبَ ٱللَّهِ وَرَآءَ ظُهُورِهِمۡ

"Een groep van degenen aan wie de Schrift (tawrât) gegeven was, wierp het boek van Allah achter hun ruggen". [S. al-Baqara, v. 101]

Dit is de eerste stap.

En daarom is het eerste wat gevraagd wordt van degene die de school van tovenarij wil binnengaan en het eerste wat gevraagd wordt van de tovenaar, het verwerpen van de Koran. Hoe sterker en intenser hij de Koran verwerpt, des te sterker is zijn ingang in de tovenarij.

Ze vragen van hem dat hij de Koran verlaat. Ze vragen van hem in de school van tovenarij de Koran met de voeten te treden - en de toevlucht wordt gezocht bij Allah -, de Koran te nemen en er vuiligheden op te plaatsen, de Koran te schrijven met menstruatie(bloed), bloed en afval. Hoe intenser zijn verwerping van de Koran is, des te sterker zijn ingang in de tovenarij is.

En daarom bereikt elke tovenaar de tovenarij enkel door deze stap. Hij plaatst afval op het Woord van Allah. Hij schrijft de Koran omgekeerd met bloed. Eender welke manier en eender welk middel waarin een ontheiliging van de Koran zit, een vermindering van de Koran, vragen ze van hem als eerste noodzakelijke stap, noodzakelijke inleiding in het begin van de tovenarij.

En dit volstaat als ongeloof en afvalligheid van de religie, en als verlies van dit wereldse leven en van het hiernamaals.

Welk ongeloof is afschuwelijker en welk onrecht is grover en welke misdaad is groter dan deze kwestie ?

نَبَذَ فَرِيقٌ۬ مِّنَ ٱلَّذِينَ أُوتُواْ ٱلۡكِتَـٰبَ ڪِتَـٰبَ ٱللَّهِ وَرَآءَ ظُهُورِهِمۡ كَأَنَّهُمۡ لَا يَعۡلَمُونَ

"Een groep van degenen aan wie de Schrift (tawrât) gegeven was, wierp het boek van Allah achter hun ruggen, alsof zij niet wisten." [S. al-Baqara, v. 101]

Dit is de eerste stap.

Wat is de tweede stap ?

وَٱتَّبَعُواْ مَا تَتۡلُواْ ٱلشَّيَـٰطِينُ عَلَىٰ مُلۡكِ سُلَيۡمَـٰنَ‌ۖ

En zij volgden wat de satans voorlazen ten tijde van Sulaymans koninkrijk." [S. al-Baqara, v. 102]

Hij is een dienaar van shaytân, en een helper van Iblîs. Waarheen hij hem ook richt, keert hij zich naartoe. Waarheen hij hem ook opdraagt te gaan, gaat hij. Hij zegt hem niet te bidden, hij gehoorzaamt hem. Hij zegt hem geen knieling te verrichten voor Allah, en hij gehoorzaamt hem. Hij zegt hem het verbodene te begaan, en hij gehoorzaamt hem. Waarheen hij hem ook beveelt, waarheen hij hem ook richt, keert hij zich naartoe.

وَٱتَّبَعُواْ مَا تَتۡلُواْ ٱلشَّيَـٰطِينُ عَلَىٰ مُلۡكِ سُلَيۡمَـٰنَ‌ۖ

En zij volgden wat de satans voorlazen ten tijde van Sulaymans koninkrijk." [S. al-Baqara, v. 102]

D.w.z. zij zijn volledige aanhangers van de duivels met een volledige aanbidding van de duivels. Datgene wat ze hen opdragen, en datgene waarheen ze hen richten, daar keren ze zich naartoe, en wat ze hen bevelen, daar gehoorzamen ze aan.

Dit zijn de twee stappen die noodzakelijk zijn voor elke tovenaar : het verwerpen van de Koran en het volgen van de duivels.


[Vertaling : ابو معاذ محمد داود]