Advies aan elke moslim en moslima - Shaykh Sulaymân ar-Ruhaylî (حفظه الله ورعاه)

op . Gepost in Het belang van de Tauwhied en de Soennah

Mijn advies aan elke moslim is dus dat hij weet dat hij geschapen is voor de (zuivere) aanbidding van ALLAH, en dat de Boodschapper (صلى الله عليه وسلم) enkel gezonden is om hem te onderwijzen hoe hij ALLAH moet aanbidden, en dat ALLAH Degene is Die hem ter verantwoording zal roepen, en dat zijn gids naar het Paradijs de Boodschapper van ALLAH (صلى الله عليه وسلم) is.
 
Hoe kan hij dus het pad verlaten ?? Hoe kan hij het pad verlaten dat ALLAH duidelijk uiteengezet heeft, en dat de Boodschapper van ALLAH (صلى الله عليه وسلم) hem onderwezen heeft, en zodoende naar rechts en links te gaan (en af te dwalen) ?!
 
Mijn dierbaren, dit wereldse leven is kort. Sommige van onze broeders zijn gekomen voor de bedevaart, een halve maand of langer geleden, en zie vandaag bereidt hij zich al voor om terug te keren naar zijn land.
 
En wij zijn in dit wereldse leven slechts zoals bedevaarders : we zijn hier naartoe gekomen, en binnenkort - hoelang ons leven ook mag duren - zullen we haar alweer verlaten.
 
Let dus op, dienaar van ALLAH, dat je jezelf niet bevuilt met iets van shirk.
 
[Bron : "Sharh Kitâb at-Tawhîd", les 18, zondag 16 dhul-hijja 1437 / 18 september 2016, na het 'asrgebed in masjid an-nabawî] [Vertaling : ابو معاذ محمد داود]