Het oordeel over het ongelovig verklaren van de Metgezellen en de aanbidding van Âl al-Bayt - Shaykh 'Abd al-'Azîz ar-Râjihî (hafidhahullâh)

op . Gepost in Glimp op de sekten

Het oordeel over het ongelovig verklaren van de Metgezellen en de aanbidding van Âl al-Bayt - Shaykh 'Abd al-'Azîz ar-Râjihî (hafidhahullâh)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vraag :

 

Zijn de râfida ongelovig ? Wie sommige Metgezellen ongelovig verklaart, is deze dan individueel ongelovig ? En in het bijzonder de gewone massa onder hen ?

 

Antwoord : 

 

Dit is in overeenstemming met de geloofsovertuiging. Dus wie onder hen gelooft in het ongelovig verklaren van de Metgezellen, en wie gelooft dat de Metgezellen allemaal ongelovigen zijn of verdorven zijn, dan is dit een verloochening van ALLAH. Want ALLAH heeft getuigd over hun integriteit en heeft hen het Paradijs beloofd. En Hij heeft gezegd :

 

وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَى

 

"Aan allen heeft ALLAH het goede beloofd." [S. an-Nisâ', v. 95]

 

Wie ALLAH dus tegenspreekt, is ongelovig. En wie de Metgezellen ongelovig verklaart en zegt dat de Metgezellen afvallig en ongelovig geworden zijn na de dood van de Boodschapper (sallALLAHU 'alayhi wasallam), dan beschuldigt deze ALLAH ervan te liegen - en de toevlucht wordt gezocht bij ALLAH. Want ALLAH heeft getuigd over hun integriteit  en heeft hen het Paradijs beloofd. Hij heeft gezegd :

 

وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَى

 

"Aan allen heeft ALLAH het goede beloofd." [S. an-Nisâ', v. 95]

 

D.w.z. de Metgezellen. En het goede, dat betekent het Paradijs.

 

En Hij heeft gezegd :

 

رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ

 

"ALLAH heeft welbehagen aan hen en zij hebben welbehagen aan Hem." [S. at-Tawba, v. 100]

 

D.w.z. al de muhâjirûn en ansâr. ALLAH heeft gezegd :

 

لَقَدْ رَضِيَ اللَّهُ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ إِذْ يُبَايِعُونَكَ تَحْتَ الشَّجَرَةِ

 

"Voorzeker, het welgevallen van ALLAH was met de gelovigen toen zij jou trouw zwoeren onder de boom." [S. al-Fath, v. 18]

 

Wie hen dus ongelovig verklaart, verloochent ALLAH. En wie ALLAH verloochent, is ongelovig. En omdat zij degenen zijn die ons de sharî'a en de religie hebben overgebracht. En als degenen die de sharî'a en de religie overgebracht zijn, ongelovigen zijn, hoe kun je dan je geloof plaatsen in een religie die overgeleverd zou zijn door ongelovigen ?!

 

En degenen die ons de Koran en de Sunna hebben overgeleverd, zijn de Metgezellen. Als zij ongelovigen zouden geweest zijn, hoe kun je dan je geloof plaatsen in een religie die overgedragen zou zijn door ongelovigen ?!

 

Dit zou een catastrofe zijn !!

 

Hen ongelovig verklaren betekent dus de afschaffing van de religie - wij vragen ALLAH om welzijn en veiligheid.

 

En omdat de râfida ook Âl al-Bayt (de familie van de Profeet) aanbidden en bemiddeling door hen zoeken, en dit is shirk. En evenzo beweren ze dat de Koran niet beschermd is en dat slechts een derde ervan overblijft en tweederde verloren is gegaan. En ook dit is een verloochening van ALLAH met betrekking tot Zijn uitspraak :

 

إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ

 

"Voorwaar, Wij zijn het Die de vermaning hebben neergezonden. En voorwaar, Wij zijn daarover zeker de Waker." [S. al-Hijr, v. 9]

 

Wie dus beweert dat de Koran niet bewaard is en dat er slechts een derde van overblijft, dan heeft hij ALLAH verloochend, en wie ALLAH verloochent, is ongelovig.

 

Dit zijn drie redenen voor hun ongeloof :

 

- het ongelovig verklaren van de metgezellen is ongeloof

 

- en de uitspraak dat de Koran niet beschermd is, is ongeloof

 

- en de aanbidding van Âl al-Bayt en het zoeken van bemiddeling via hen, is ongeloof

 

En dit zijn drie soorten van shirk - wij vragen ALLAH om welzijn en veiligheid.

 

En er is een groep die zegt dat Jibrîl fout was met de Boodschap en dat ALLAH hem eigenlijk naar 'Alî gezonden had, maar dat Jibrîl ALLAH verraden heeft en haar aan Muhammad heeft overgebracht. Hij heeft al-Amîn verraden, nl. Jibrîl, en hij heeft de Boodschap van ALLAH verraden en haar naar Muhammad gezonden en haar weggehouden van Haydara, en Haydara is een bijnaam van 'Alî. En dit is ongeloof volgens unanimiteit van de moslims. Wij vragen ALLAH om welzijn en veiligheid.

 

 

[Bron : "Sharh al-Iqtisâd fil-I'tiqâd lil-Maqdisî", 15]

[Vertaling : ابو معاذ محمد داود]